1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy nierogowaciejący języka G3 |
Ola Olka
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 11164
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2018-01-19, 08:27 Temat: Rak płaskonabłonkowy nierogowaciejący języka G3 |
Edithkaaa napisał/a: | Od wtorku jesteśmy w domu. Tata już praktycznie nie mówi, nie przełyka. | Mam nadzieję że jesteście objęci opieką hospicjum domowego? Tak jak zalecano przy wypisie? Tato jest w ciężkim stanie - trudno w tej chwili powiedzieć jak długo to potrwa ale nie wygląda to dobrze i będziecie potrzebowali profesjonalnego wsparcia.. Edithkaaa napisał/a: | Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, ze gastrostomia niewiele zmieni😞
| Może pomoże tacie trochę odzyskać siły bo w ten sposób się jednak odżywia - ale ogólnie stan taty nie jest dobry. Przykro mi.
Pozdrawiam serdecznie |
Temat: Rak płaskonabłonkowy nierogowaciejący języka G3 |
Ola Olka
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 11164
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2017-11-16, 10:19 Temat: Rak płaskonabłonkowy nierogowaciejący języka G3 |
Edithkaaa napisał/a: | Obawiam się, że chemioterapii tata nie przeżyje, jest bardzo słaby, wstaje do toalety z pomocą. | Jeżeli tato będzie tak słaby, lub będzie miał złe wyniki krwi to chemii nikt nie zaaplikuje. Niestety takie leczenie jest agresywne i niesie za sobą dużo działań ubocznych. Edithkaaa napisał/a: | Moje pytanie - czy jest sens przy takim zaawansowaniu męczyć go chemioterapią? | Tu musicie porozmawiać z lekarzem - jaka jest wogóle szansa że leczenie coś da i wtedy zadecydować. Jeżeli nie ma szans na wyleczenie to trzeba skupić się na leczeniu objawowym (paliatywnym) które jest mniej agresywne i może złagodzić objawy choroby.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|